25.2.2013

Tavarat saapuivat

Tästä lähtee kodin saaminen kuntoon...


24.2.2013

Kodin uudistusta

Kotimme uudistui heti alkuunsa. Huoneisto oli siis kalustettu, mutta sieltä puuttui tärkeimmät eli kaksi työpöytää ja kirjahyllyt. Suuntasimme Ikeaan kolmantena päivänä vuokratulla isolla pakettiautolla.

Yleiskuva asunnosta

Minun uusi työpöytäni. Naisellinen.

Andersin uusi maskuliininen ulokkeellinen pöytä.

Olohuone

Keittiön nurkallekin tuli hyllykkö, johon voisi hankkia ovet jotta siitä tulisi ruoka/astiakaappi.

Asunnon kruunu, jättikokoinen musta ruokapöytä ja sellaiset tuolit, joista olen aina haaveillut. Mikä parasta, pöydässä on kaksi jatkopalaa, joten tämä on pöytä jolla mahtuu kuuden pelaajan Eclipseä! Pöytä mahtuu jopa laajennettuna asuntoon, sen ympäri pääseminen voi olla silloin hankalaa, mutta kuka nyt pelatessa haluaisikaan liikkua turhaan... Pienimmilläänkin se on ruhtinaallisen kokoinen. Paljon parempi ja isompi kuin alkuperäinen pöytä.

Makuuhuoneen toinen pääty

Ja makuuhuoneen toinen nurkka

Lähikuva suosikkihuonekalustanu, ompelupöydästä! Ikeashoppailun aikana rakas aviomieheni sai mahtavan idean; makuuhuoneen nurkkaanhan mahtuisi ompelupöytä! Ja tämä sopivan kokoinen valittiin. Suurimmat tilkkutyöt joudun varmaan tekemään ruokapöydällä, mutta vauvanvaatteet ja pannulaput hoituu tällä ihka ensimmäisellä oikealla ompelupöydälläni. Andersilla on myös käyttöoikeus pöytään jos hän haluaa maalata pari pikku-ukkoa. Pyysin jo että hän vähän tahrisi sitä maalilla että se näyttäisi kotoisammalta.

Kirjahyllyt lähemmin

Nyt vaan odottelemaan muuttolaatikoiden saapumista! Ne tulevat huomenna.

Ja kaikkihan lähti tästä että  purimme vähän pahvilaatikoita joissa luki Ikea...


23.2.2013

Lauantaimarkkinat

Lauantaisin Ferney-Voltairessa Ranskassa on markkinat. Koska oli ensimmäinen lauantaimme, suuntasimme aamupäivällä markkinoille. Kyllä kannatti!

 Ihmisiä oli paljon liikkeellä. Autojakin oli parkkipaikat ihan täynnä, onneksi olimme liikenteellä kävellen. Aurinkokin välillä pilkahteli.

 Mausteita joka lähtöön

 Kukkia

 Isoimmat näkemäni juustot

Samalla kojulla oli myös hyvin homeisia juustoja

 Elämäni pehmeimmät ja isoimmat taatelit löytyivät täältä

 Myös lankakoju löytyi, ei mitään sykäyttävää kylläkään

 Espanjalaisia churroja!
 Kankaita
 Saippuaa
 Tuorepastaa!
 Rustiikkisia makarooneja! Ne olivat oudon rakeisia mutta maultaan parhaita mitä olen koskaan maistanut.
 Kivaa oli!

Kotiin päätyi kaikenlaista:
 Patonkia, marinoituja valkosipulinkynsiä, oliiveja ja oliivitahnaa

 Kananmunia
 Kaikenlaisia tuoreita vihanneksia. Neljä isoa pihvitomaattia euron! Iso keko chilejä 2 euroa! Kuvassa näkyy vain muutama, mutta niitä oli varmaan 8-10. Melkein kaikki muukin oli halpaa.

 Makarooneja oli ihan pakko hankkia... Ne eivät olleet todellakaan halpoja. Hauskasti myytiin pussiin vaan, itse sai valita.

 Näin muhkeita, mehukkaita ja isoja taateleita emme voineet ohittaa ostamatta. Maistaakin sai ja ne oikein sulivat suuhun!


Muutakin jälkiruokaa ostimme herkkusuina. Suklaa-, kahvi- ja tavallista toffeeta, wasabipähkinöitä ja paahdettuja cashew-pähkinöitä.

 Mintun tuoksuista saippuaakin päätin kokeilla.

Tarjolla oli paljon juustoja, oliiveja, leipää, mereneläviä, makkaroita, vihanneksia ja vaatteita. Herkkuja, valmisruokaa ja joitain erikoisuuksia oli vähemmän. Koko kaupungin keskusta oli käytössä, varmaan kolme eri katua. Kaikkea sai maistaa! Oikein pakotettiin maistamaan, mikä oli tietysti oiva kaupittelukeino koska kaikki maistui niin hyvältä... Suurin osa myyjistä osasi englantia ja onnistuin kyllä tekemään kauppoja ranskantaidoillani, sanomalla oui, merci, ja osoittelemalla mitä tarkoitin. Kovin ystävällisiä ihmiset olivat. Myös kerjäläinen oli paikalla, mutta niitä näin onneksi vaan yhden. Eikä mitään varastettu taskuista, vaikka kameraani vähän väliä heiluttelin. Tänne pitää kaikki vieraat viedä! Mahtavat markkinat! Joka lauantai :D





18.2.2013

Päivä 2. Ranska

Saavuimme eilen päivän matkustuksen jälkeen Ranskaan. Taksikuski ei tuntenut Ranskaa, vain Geneven, mutta pienen sekoilun jälkeen löysimme uudelle asunnollemme. Siellä olikin jo vuokraisäntä vastassa. Asunto on lämmin, keltainen ja vähän rämäisempi kuin kuvissa. Täällä sitä nyt asutaan! Nukuimme yön sohvatyynyjä käyttäen ilman peittoja. Selkä on kipeä vieraasta sängystä. Tänään ensimmäinen prioriteettimme oli löytää prepaid-internet, vähän ruokaa jääkaappiin ja jotain puhdistusaineita, koska jääkaappi haisee siltä että se on ollut käyttämättä ja kiinni muutaman kuukauden. Tänään vuokrasimme myös huomiseksi pakettiauton, jolla pääsemme Ikeaan shoppailemaan. Ainakin työpöydät ja kirjahyllyt puuttuvat. Jee, Ikeaan!

Ilma on kaunis ja ulkona paistaa aurinko. Kaupunki oli nätti. Olen nähnyt jo kaksi kiukuttlevaa ranskalaista lasta, joten "Kuinka kasvattaa bebé" -kirja ei ollut täysin oikeassa siinä etteivät ranskalaiset lapset ikinä kiukuttelisi.

 Tässä Ranskalaista arkkitehtuuria. Miten monta kerrosta?

Joku kirkko Ferney-Voltairessa.

Täällä on varmaan kaunista kun puut vihertävät.


 Bongattu ankkoja, kukko ja kanoja.

 Tie hautausmaalle, joka on Voltairen linnan vieressä. Samaa tietä pääsee myös kävellen linnalle.

 Tällaista kahvia kokeilimme. Se on itse asiassa ihan hyvää. En vielä kaipaa Juhla mokkaa, jota tulee 6 pakettia Niemen kamojen mukana loppuviikosta/ensi viikolla.

Kuka on mennyt laittamaan PARKETIN kylpyhuone/wc:hen?? Ranskalaiset...

Maito tulee muovipullossa. Maidolle oli varattu kaksi alinta hyllyä jugurttihyllyköstä. Ihan minimaalisesti tilaa verrattuna Suomen maitohyllyyn.

 
 Sen sijaan juustoille oli kaksi isoa hyllyriviä. Ranskalaiset rakastavat juustoja. Niin minäkin. Siksi tämä oli pakko ostaa.

Alle kolmella eurolla valtava köntti sinihomejuustoa! Nams!

Asuntomme on melko kaukana kaupoista. Hankimme luultavasti kesällä auton, kun siihen on paremmin varaa. Harkitsemme sitä ennen mopoautoa, joita täällä näkee paljon liikenteessä. Se voisi olla kätevä kauppakassi auton rinnalla. Miehen työmatka on noin viitisen kilometria, joten kyllä sen voi pyöräillä onneksi.

Lunta täällä on vielä paikoittain, mutta kyllä kevät tekee tuloaan. Pakkasta on jonkin verran, mutta aurinko sulattaa paikkoja. Asunto ei tunnu vielä omalta, mutta kyllä tästä vielä hyvä tulee kunhan saamme sisustettua mieleisesti ja omat tavaramme tänne. Ja nyt meillä on internet ja kahvia, joten kaikki on ihan hyvin. Ja sydämen muotoinen juusto.

 

Blog Template by YummyLolly.com : Header Image by Everydaypants
Sponsored by Free Web Space