17.3.2013

Ekat värjäykset 2013

Olen täällä Ranskassa ollessani aloittanut taas kehruuvillojen värjäyshommat... Tässä vähän tuloksia.


Ylärivi vasemmalta oikealle: merino, english
2. rivi: merino, english
3. rivi: bfl+mohair, wensleydale

Päätin myös erään haasteen mukaan rikkoa vähän omia mukavuusrajojani ja niistä tuli tällaiset. Ylhäällä superfine merino/superfine babyalpakka/tussah silkki ja alhaalla english

15.3.2013

Kehräykset

Täällä on kehrätty paljon

 Säikeenä

 Lankana, itse värjätty superwash-merino viime vuoden Tampereen värjäyskurssilta

Spin Cityn Mermaid-värissä taidelankaa

100% laamaa Villavyyhdistä

Hilltop Cloudin Pick n’ Mix Batteja neljä, kolmessa värissä, 43 % Shetland, 43 % Merino, 14 % nylon. Tässä on kimalletta, kultaa ja hopeaa

Kaikki uudella MiniSpinnerillä :)

Ulla ulla

Uusi numero suomalaisesta netti-neulelehdestä on ulkona! Ulla 1/13

Siellä on minun suunnittelema neuleohje Nuppu-sukkiin


Kaikkea muutakin mukavaa siellä on, nyt innolla neulomaan!

12.3.2013

Kevät on täällä

Ranskassa on jo ihan kevät! Noin viikon ajan on ollut yli kymmenen astetta päivällä. Aurinko paistaa noin joka toinen päivä.


Eräänä päivänä otin vähän valokuvia kaupungille kävellessäni

 Maaseutua

 Ah miten kaunista!

 Kaupunki lähenee

 Keskustassa, ravintoloita kerääntyneenä yhteen nurkkaan

 Pääkatu


Löysimme juustokaupan, joka on hassusti sivussa, vaikkakin pääkadulla. Tähän mennessä se on aina näyttänyt olevan kiinni. Marketit tarjoavat niin hyvät juustovalikoimat, ettei ole vielä tullut mentyä katsomaan milloin tämä putiikki olisi auki. Riittääpähän vielä tekemistä Ferneyssä.


Tästä kuvasta näkyy jos tarkkaan katsoo, kuinka lähellä Jura-vuoristo on. Tämä on otettuna parkkipaikka-alueelta talomme lähistöltä. Siellä ne köllöttelevät horisontissa.

Lankaakin on kehrätty.

Eräs hassu juttu vielä, osoitettuna isälleni. Tiedättehän kun Suomessa on niitä pieniä paketteja, joissa on keittojuureksia. Vähän porkkanaa, selleriä ja purjoa (tms.). Noh, tässä Ranskan malliin sama setti.



2 kiloa juureksia! Nams! Tuli hyvä ja iso keitto!


6.3.2013

Uusi kaveri

Vielä palatakseni kahviin, lohikäärmepakettinen on oikein hyvää, joten ehkä näitä hyviä löytyy ja säästän Juhla mokat pahimpaan koti-ikävään :)

Uusimmat uutiset ovat, ostin matkarukin!


Se on pähkinäpuinen, sähkörukki! Pienen pieni verrattuna toiseen rukkiini!


Ne ovat kaveruksia, Hertta ja Martta.


Ensimmäinen onnistunut kehruuni sillä. Kyllä nyt kelpaa! Menee käsimatkatavaroissa sitten kun lähden Suomeen retriitille!

3.3.2013

Kahviepisodi

Koska suomalainen kahvini aiheutti niin paljon hilpeyttä, päätin että ehkä minunkin on aika tutustua ranskalaiseen kahviin jos se kerta on niin paljon parempaa.

Randomisti valittuja kahvipaketteja. Kahvi on Ranskassa ihan törkeän halpaa. Toinen näistä maksoi alle 2 euroa ja toinen jopa vähän yli 2 euroa, mutta alle 3. Erilaisia kahveja on saatavilla PALJON ja kalleimmat oikeasti olivat 2-3 euron hintaluokassa. Maison du cafe, eli kahvin koti, on ainakin todella pahaa. Kaamea savuinen maku. Veikkaan ettei tätä pakettia juoda loppuun asti. Edellinen Carrefourin eco-relunkaupan-kahvi oli ainakin paljon parempaa. Seuraavaksi testaan guatemalalaisen kahvin.

Lisää löytöjä ruokakaupasta. Dijon-sinappia sinisessä kauniissa purkissa. Purkkeja oli valittavissa useita kauniita, minä otin tietysti sinisen.

Ranskan suuren muslimiväestön etuja, halal-"kinkkua" lähikaupasta! On ehkä epämuslimimaista sanoa että olen kaivannut keittokinkkua, joten en sano niin ;) mutta tämä on uusi rakkauteni. Se on tehty dindestä eli kalkkunasta ja olemus on ihan samanlainen kuin keittokinkulla.

Mmm. Lämpimiin leipiin... Tämä on ehkö hölmö blogattava, mutta minulle tämä on suuri juttu koska tällaista ei saa Suomesta, ja muutenkin halal-lihan saaminen Suomessa on niin paljon vaikeampaa että ilahdun kun tällaista löytyy kävelymatkan päästä!

 

Blog Template by YummyLolly.com : Header Image by Everydaypants
Sponsored by Free Web Space