26.9.2010

So you think you can knit?!

Siis APUA!

Ilmoittauduin Suomen 2010 So you think you can KNIT -tempaukseen ja sain haasteeksi Popping and locking -lajin! VOI EI :D Tässä riittää kyllä haastetta :D

Lajin kuvaus: "Haasteesi on POPPING & LOCKING. Nyt sinulla on elämäsi tilaisuus perehtyä neuleiden viimeistelyyn: pingotukseen ja kappaleiden yhdistämiseen! Tai ehkä olisit kiinnostunut oppimaan kappaleiden yhdistämisen työn edetessä?! Onko TTS-metodi jo tuttu? Entä miten olisi silmukoiden luominen jollain uudella tavalla? Tai opettele domino- ja konttineulontaa! Haasta itsesi etenemään askel, yksi neuleen osa, kerrallaan!"

Ja: "Yksi liike kerrallaan. Moduulineulonta on sinun tyylisi. Jokainen projekti valmistuu moneen kertaan. Neulot pieniä kappaleita kerrallaan yhdistäen joko neuloen tai ompelemalla… riippuu sinusta. Kappaleiden kokoaminen, yhdistäminen ja ompeleminen ovat omat taiteenlajinsa ja sinä olet siinä mestari. Olet ehkä dominoneuloja tai viimeistelyekspertti...?"

Pari ikuisuusprojektia on kyllä kesken isoäidinneliöistä, mutta ymmärtääkseni ufoja (un-finished objects) ei ole tarkoitus tässä kisassa työstää. Pingoitusta kyllä olisi ihan hyvä harjoitella, enkä ole ikinä kokeillut konttineuletta. Jotenkin se ei edes kiinnosta. Täytyy alkaa miettimään mitä tästä nyt keksisi.  Henkisesti olin varautunut täysin kirjoneulehaasteeseen, koska sitä kammoan neulerintamalla, joten tämä haaste tuli täysin puskan takaa ja yllätti totaalisesti. Jee, kai? :D

Sain muuten viikko sitten saunassa hyvät naurut illan Dancen jälkeen kun ajattelin että milloinkohan tehdään Dancen spin-offi Knit tv:seen. Alkukarsinnoissa täti-ihmiset istuisivat lavalla piirissä jakkaroilla ja tuomari sanoisi pöydän takaa haasteen, esim. sukka. Ohjeita ei saisi käyttää vaan silmukat luotaisi saman tien ja ketkä saisivat nopeiten sukan valmiiksi, pääsisivät jatkoon. Seuraavilla kierroksilla lisättäisi vähän haastetta ja vähiten pitsineuleessa virheitä tekevät pääsisivät jatkoon, tai tasaisimmalla käsialalla, tai kuka tekisi eniten sukkia tietyllä aikavälillä. Tai kuka neuloisi pisimmän kaulaliinan. Sitten kierroksen jälkeen tietysti tuomarit mittailisivat jokaisen tuotosta pöydän ääressä kriittisesti. Että kyllä tämä Maikun sukka on erinomainen ja raikas, kun taas Elinamarjatan on liian perinteinen ja tylsä eikä siinä ole mitään "wau"-efektiä. Finaalissa pitäisi muistaa esim. villapaidan ohjeet ulkoa tai tehdä omat ohjeet johonkin projektiin. Voitaisi myös mitata kuka tarvii vähiten vessataukoja ja kuka neuloo pisimmän ajan putkeen nousematta paikaltaan. Tuomareina olisi tietysti ansiota niittäneet neulesuunnittelijat. Tietysti pitäisi myös osata virkata, kehrätä, koukuta, kirjoa, ommella, huovuttaa jne.

Noh, tässä netissä olevaan haasteeseenhan on siis huomisesta eteenpäin lähes kolme viikkoa aikaa päättää projekti, harjoitella ja valmistautua Hollywood-viikkojen tyyliin. Kai tänään jo saa aloittaa pohtimisen? :D Varaslähtö!Ja laitetaan nyt kuvakin keskeneräisestä sukasta, jottei liian tylsäksi kävisi. Sukkasatoon tulossa karkkiväreillä värjätystä Reumalangasta 2 mm puikoilla.

0 kommenttia:

 

Blog Template by YummyLolly.com : Header Image by Everydaypants
Sponsored by Free Web Space