8.1.2011

Lankojen ja villojen värjäyskokeiluja

Sain vasemman käteni etusormeen oudon kivun, ja päätin pitää vähän neuletaukoa (eka viikko vasta menossa, tuskaa). Päätin sitten testata vähän uusilla prismasta ostetuilla nestemäisillä elintarvikeväreillä, tarttuisiko keltainen paremmin kuin apteekin jauheväri.


No eihän se ainakaan lankaan tarttunut. Lankana Katia Laine nylon. Punaista Floricaa yritin myös testata tulisiko siihen oranssi vivahde, mutta eipä juuri tullut. Ainoa joka otti keltaista oli puuvillainen solmimislanka. Kuva on surkea mutta niin on kuvauskohdekin. Vitivalkoisesta tuli--- kusen väristä? Nämä ensin mikrotin ja pestessäni langat saippualla huomasin kauniin värini valuvan viemäriin. Sitten keitin kattilassa. Sama lopputulos.


Seuraavaksi päätin kokeilla villojen värjäystä. Pataan meni suikaleet novitan ah-niin-laadukasta hahtuvaista valkoisena ja vaaleanharmaana ja luonnonvalkoista, vaaleaa keskirusehtavaa ja vähän tummempaa keskirusehtavaa BFL-villaa.

Kukaan ei vaan varoittanut että naamaa ei kannata tunkea kuuman etikkaisen padan päälle! Tuli aika pahaa jälkeä silmiin happohöyryistä. Kyllä se yöllä helpotti. Kaikkea sitä pitää kokeilla huvin vuoksi.

Lois Leong: Fa fa fa, isompi koko 80 s aloituksessa
Lanka Katia Laine nylon tummansininen väri 506
puikot 2 mm KnitPron koivuiset sukkapuikot 15 cm

Ja neule on tauolla. Ihana sukka on tulossa joka tapauksessa.

Villoista raportoin myöhemmin. Ne ovat vasta kattilassa.

Edit. Villat epäonnistuivat. Ilmeisesti luonnonvärisistä lähti rasvaa ja no, se ei sitten tahrasi aika paljon vaikka kuinka pesi.

1 kommenttia:

kzzkzz kirjoitti...

näyttääpäs kivalta :)<3 ja ihania lankoja ^^

 

Blog Template by YummyLolly.com : Header Image by Everydaypants
Sponsored by Free Web Space