5.10.2011

Värjäilyä ja kehräystä flunssassa

Täällä on rukki hyrrännyt ja väripata porissut, tai oikeastaan mikro kilahdellut. Erilaisia taidelankoja ja kuituja viikonlopuksi neuleretriittiin. Siellä olisi tarkoitus harjoitella lisää taidelankojen kehräystä. Ja väreinä yllättäen sinisiä sävyjä. Piti jopa ostaa apteekista lisää elintarvikevärejä, koska kaksi sinistä purkkia loppui jo. Ne kestivät kyllä yllättävän kauan, en ole edes laskenut kuinka paljon niillä värjäsin. Yli kilon ainakin. Ja lähiapteekin värit olivat muuten suolaisen kalliita. Jos oikein muistan niin yliopiston apteekissa oli melkein puolet halvempia. Ei flunssaisena kauemmaksi jaksa mennä ja ihan kiva tietysti tukea lähiapteekin toimintaa välillä. Olen huomannut että eri kuituihin tarttuu eri tavalla värit. Samassa kylvyssä olleet Novita Florica ja World of woolin valkoinen suomenlammas ovat aivan erilaisia. Suomenlammas on pastellinvärinen ja Florica on tummansininen. Värjääminen on niin kiehtovaa kun ei koskaan tule samanlaista. Valmiiksi värjätyt kuidut ovat kyllä kauniita ja niitä on kiva kehrätä, mutta tässä värjäämisessä on jotain paljon enemmän...


 Suomenlampaan kikkaroita Laurilan tilalta kuivumassa. Pestynä ja värjättynä elintarvikeväreillä. Olivat melko ehtaa tavaraa ja täynnä p:tä...

Mikrossa elintarvikeväreillä värjättyä valkoista merinoa World of woolista (Wow).

Taidelanka 1, merinoa ja epämääräisiä villanyttyjä. Merino Wowista, väri oli muistaakseni mediterranean.

 Valkoista suomenlammasta ja beigeä Novita Floricaa. Yritin corespinningiä ja coilsia mutta aika epämääräistä siitä tuli. Värjäsin elintarvikeväreillä mikrossa. Kuitu Wowista.

Lisää taidelankaa. Yksisäikeinen thick and thin -menetelmällä kehrätty, nauravan lampaan merinoa sinistä ja orvokin violettia. Kuvassa vähän vääristyneet värit.

Tässä kaksisäikeinen taidelanka. Molemmat säikeet ovat kehrätty thick and thin -menetelmällä ja kerrattu yhteen vähän sekavalla tyylillä jotta tulisi lisää möykkyjä. Jotain coils-tyylistä vissiin. Molemmat säikeet ovat novitan Hahtuvaista, toinen sininen ja toinen violetti. Molempia 50 g. Lisänä punertavaa ja sinistä bfl-silkkiä.

Tämä on sitten ihan vaan kehrätty valmiiksi käsin värjätystä kuidusta. Kuitu on Thylacinelta superwash merinoa, superwash alpakkaa ja nylonia. Kertasin navajo-tyylillä (ketjukertaus?). Sukkalangaksi ajattelin.

Viimeisenä ihanin kehräämäni lanka. Laurilan tilan kammattua kainuunharmastopsia 200 g kaksisäikeisenä. pehmeää ja kaunista.


0 kommenttia:

 

Blog Template by YummyLolly.com : Header Image by Everydaypants
Sponsored by Free Web Space