3.3.2013

Kahviepisodi

Koska suomalainen kahvini aiheutti niin paljon hilpeyttä, päätin että ehkä minunkin on aika tutustua ranskalaiseen kahviin jos se kerta on niin paljon parempaa.

Randomisti valittuja kahvipaketteja. Kahvi on Ranskassa ihan törkeän halpaa. Toinen näistä maksoi alle 2 euroa ja toinen jopa vähän yli 2 euroa, mutta alle 3. Erilaisia kahveja on saatavilla PALJON ja kalleimmat oikeasti olivat 2-3 euron hintaluokassa. Maison du cafe, eli kahvin koti, on ainakin todella pahaa. Kaamea savuinen maku. Veikkaan ettei tätä pakettia juoda loppuun asti. Edellinen Carrefourin eco-relunkaupan-kahvi oli ainakin paljon parempaa. Seuraavaksi testaan guatemalalaisen kahvin.

Lisää löytöjä ruokakaupasta. Dijon-sinappia sinisessä kauniissa purkissa. Purkkeja oli valittavissa useita kauniita, minä otin tietysti sinisen.

Ranskan suuren muslimiväestön etuja, halal-"kinkkua" lähikaupasta! On ehkä epämuslimimaista sanoa että olen kaivannut keittokinkkua, joten en sano niin ;) mutta tämä on uusi rakkauteni. Se on tehty dindestä eli kalkkunasta ja olemus on ihan samanlainen kuin keittokinkulla.

Mmm. Lämpimiin leipiin... Tämä on ehkö hölmö blogattava, mutta minulle tämä on suuri juttu koska tällaista ei saa Suomesta, ja muutenkin halal-lihan saaminen Suomessa on niin paljon vaikeampaa että ilahdun kun tällaista löytyy kävelymatkan päästä!

2 kommenttia:

Eva kirjoitti...

Muumimuki! <3 Se tuo kivan kontrastin kaikelle ranskalaiselle. Vielä edelliseen kahvikommenttiini liityen, niin en siis tarkoittanut kritisoida. Jokainen omalla tyylillään. :) Minulla ei ole kokemusta ranskalaisesta kahvista, mutta kiva että joku laji kuitenkin osoittautui hyvänmakuiseksi.

Ja hauskaa, että sopivaa ruokaa löytyy vähemmällä vaivalla. Ei ollenkaan hölmö blogattava. Hyvä ruoka, parempi mieli. :)

Salma kirjoitti...

Muumimukit <3

Ihanaa kun sai omat muumimukit mukaan tänne, tuo kotoisuutta. Enkä oikeasti loukkaantunut kahvikommentistasi, et vaan ollut ainoa joka kommentoi asiaa :D

 

Blog Template by YummyLolly.com : Header Image by Everydaypants
Sponsored by Free Web Space