8.7.2014

Tour de Fleece 2014 kehräystä

Tour de Fleece alkoi lauantaina 5.7.2014. Se on vuosittainen kehräystapahtuma joka ajoittuu Tour de Francen aikaan. Englanniksi kun pyöräily ja kehräys molemmat ovat "spinning". En tiedä kuka idean on alunperin saanut, mutta tarkoituksena on haastaa itsensä kehräyksen saralla ja raportoida siitä nettiin. Tietääkseni koko juttu on Ravelryssä, tosin monet tietysti bloggaavat myös siitä.

Ajattelin vähän bloggailla alkaneista kehräilyistäni. Ensimmäisen kehräsin loppuun Asarumin värjäämän kuidun. Se on ostettu ja aloitettu joulukuussa 2013, joten puolisen vuotta se on saanut odotella. Lopputuloksena kaksi eri paksuista lankaa. Olen vähän pettynyt lopputulokseen kun en osannut enää kehrätä saman paksuista lankaa, mutta lanka on ihanan väristä. En edes muista onko kuitu merinoa vai polwarthia.

 Asarumin värjäämää merinoa tai polwarthia.
Ekan päivän tulos
Toisena päivänä aloitin värjäämäni sukkavillan. Se on superwash Blue faced leicesteriä jossa on mukana nylon-vahviketta.

Salmavilla SW BFL + nylon 120 g
Kolmantena päivänä sain sen kehräyttyä säikeeksi. Jätin säikeen odottamaan kertausta, jotta kierre ehtisi tasoittua.

Sukkavilla säikeenä
Kolmantena päivänä sukkavillan jälkeen aloitin kehräämään huivilankoja. Kuitu on myöskin värjäämääni ja tästäkin olen unohtanut onko se BFL:ää vai jotain muuta. Muistaakseni se on BFL:ää, ainoa vaihtoehto olisi suomenlammasta. Ne ovat melko samanlaisia olemukseltaan enkä minä ainakaan osaa erottaa niitä, mutta muistaakseni värjäsin BFL:ää. Lettejä on 2 x 125 g eli yhteensä 250 g. Yritän kehrätä tästä ohuehkoa ketjukerrattua lankaa. Näistä tulee isona kääriytymishuivi.

Salmavilla BFL 2 x 125 g
Noin 75 % kehrättynä säikeeksi. Rukki on Hansen Craftin MiniSpinner.
Tämä on myös paras kuva sähkörukistani. Väri on kirkkaampi ja vaaleampi kuin miltä se vaikuttaa todellisuudessa. Puu on saksanpähkinää.

Tänään yritän kehrätä säikeen valmiiksi. En tiedä vielä mitä aloittaisin seuraavaksi? Haasteenani oli kehrätä kisan aikana kaksi lankaa, ja näyttää siltä että ne tulevat pian valmiiksi. En varmaan ala tänään kertaamaan, vaan annan kierteen tasoittua vielä päivän tai pari. Olisi kiva kehrätä ohuehkot villatakkilangat. Mistäs kuidut niihin? Täytyypä kaivella varastoja. Värjättynä ei ole niin isoa satsia.

0 kommenttia:

 

Blog Template by YummyLolly.com : Header Image by Everydaypants
Sponsored by Free Web Space