18.2.2013

Päivä 2. Ranska

Saavuimme eilen päivän matkustuksen jälkeen Ranskaan. Taksikuski ei tuntenut Ranskaa, vain Geneven, mutta pienen sekoilun jälkeen löysimme uudelle asunnollemme. Siellä olikin jo vuokraisäntä vastassa. Asunto on lämmin, keltainen ja vähän rämäisempi kuin kuvissa. Täällä sitä nyt asutaan! Nukuimme yön sohvatyynyjä käyttäen ilman peittoja. Selkä on kipeä vieraasta sängystä. Tänään ensimmäinen prioriteettimme oli löytää prepaid-internet, vähän ruokaa jääkaappiin ja jotain puhdistusaineita, koska jääkaappi haisee siltä että se on ollut käyttämättä ja kiinni muutaman kuukauden. Tänään vuokrasimme myös huomiseksi pakettiauton, jolla pääsemme Ikeaan shoppailemaan. Ainakin työpöydät ja kirjahyllyt puuttuvat. Jee, Ikeaan!

Ilma on kaunis ja ulkona paistaa aurinko. Kaupunki oli nätti. Olen nähnyt jo kaksi kiukuttlevaa ranskalaista lasta, joten "Kuinka kasvattaa bebé" -kirja ei ollut täysin oikeassa siinä etteivät ranskalaiset lapset ikinä kiukuttelisi.

 Tässä Ranskalaista arkkitehtuuria. Miten monta kerrosta?

Joku kirkko Ferney-Voltairessa.

Täällä on varmaan kaunista kun puut vihertävät.


 Bongattu ankkoja, kukko ja kanoja.

 Tie hautausmaalle, joka on Voltairen linnan vieressä. Samaa tietä pääsee myös kävellen linnalle.

 Tällaista kahvia kokeilimme. Se on itse asiassa ihan hyvää. En vielä kaipaa Juhla mokkaa, jota tulee 6 pakettia Niemen kamojen mukana loppuviikosta/ensi viikolla.

Kuka on mennyt laittamaan PARKETIN kylpyhuone/wc:hen?? Ranskalaiset...

Maito tulee muovipullossa. Maidolle oli varattu kaksi alinta hyllyä jugurttihyllyköstä. Ihan minimaalisesti tilaa verrattuna Suomen maitohyllyyn.

 
 Sen sijaan juustoille oli kaksi isoa hyllyriviä. Ranskalaiset rakastavat juustoja. Niin minäkin. Siksi tämä oli pakko ostaa.

Alle kolmella eurolla valtava köntti sinihomejuustoa! Nams!

Asuntomme on melko kaukana kaupoista. Hankimme luultavasti kesällä auton, kun siihen on paremmin varaa. Harkitsemme sitä ennen mopoautoa, joita täällä näkee paljon liikenteessä. Se voisi olla kätevä kauppakassi auton rinnalla. Miehen työmatka on noin viitisen kilometria, joten kyllä sen voi pyöräillä onneksi.

Lunta täällä on vielä paikoittain, mutta kyllä kevät tekee tuloaan. Pakkasta on jonkin verran, mutta aurinko sulattaa paikkoja. Asunto ei tunnu vielä omalta, mutta kyllä tästä vielä hyvä tulee kunhan saamme sisustettua mieleisesti ja omat tavaramme tänne. Ja nyt meillä on internet ja kahvia, joten kaikki on ihan hyvin. Ja sydämen muotoinen juusto.

2 kommenttia:

 

Blog Template by YummyLolly.com : Header Image by Everydaypants
Sponsored by Free Web Space